Sådan fjerner du 404-sider

Døde links, eller 404-sider, er links, der peger hen på en side, der ikke eksisterer. Det kan fx være hvis du har fået lavet en ny hjemmeside, hvor alle siderne ikke har præcis samme URL, som den gamle. Måske har du slettet en side, fordi den ikke længere var vigtig? Du kan også være kommet til, at lave en stavefejl i et link. Eller noget helt fjerde.

Derfor er døde links dårlige for din hjemmeside

Det er vigtigt at sørge for, at brugeroplevelsen på din hjemmeside er så nem, hurtigt og god som overhovedet muligt – så dine kommende kunder bliver på din hjemmeside og ender med et køb eller en handling. Dét udfordre døde links en del. Samtidig er Google heller ikke begejstret, og det kan derfor påvirker dine søgeresultater i Google negativt.

De kan fjernes nemt. Heldigvis.

Hvis du ønsker en god brugeroplevelse og en højere placering på Google (selvfølgelig gør du det ;-)) er det vigtigt, at du får fjernet dine døde links fra din hjemmeside. Første step er at finde dem. Det kan du gøre via flere programmer. Selv bruger jeg:

  • Google Webmaster Tool
  • Yoast SEO (Plugin til WordPress)
  • Screaming Frog

Når de døde links er fundet, skal de pege hen på en aktiv side eller omdirigeres. På den måde sikre du bedst, at brugeren kommer hen på en side, der virker og derfor får en god brugeroplevelse. Og så gør du Google glad. De kan nemlig nemmere crawle din hjemmeside, så du kan få de gode placeringer. Ved omdirigeres findes der et hav af plugins til WordPress. Jeg bruger ’301 redirect’

Få 15 minutters gratis rådgivning

Du har altid muligheden for at få 15 minutters gratis rådgivning, inden du beslutter dig for et evt. samarbejde.

Indkøbskurv