Plugins på WordPress

Plugins på WordPress kan sammenlignes lidt med de programmer, som du har installeret på din computer. Nogle af dem er super enkle, som fx. uret eller lommeregneren. Andre programmer kan ekstremt mange ting – som fx. Photoshop eller Excel. Plugins er fuldstændig ligesom programmer på computeren – nogle er nemme og nogle er kompliceret. Fælles for dem er, at det er nogle, som du installerer i WordPress. Er nemt plugin (for nogle) kan være Social Share, hvor et kompliceret plugin er en webshop. Ligesom med temaer på WordPress er nogle plugins gratis hvor andre koster penge. Hos SOME AND WEB har vi faktisk kun gratis plugins – helt uden problemer. En af de vigtigste forskelle på et gratis plugin og et betalt er, at du med det betalte får mere og/eller adgang til support samt hurtigere opdateringer.

Plugins på WordPress er udviklet af alle, der har evnerne til det. Det betyder, at dem der udvikler på softwaren enten kan ændre på måde det ser ud – eller tilføje noget helt nyt.

Sådan installerer du et plugin

Inde i dit dashboard ligger der en \’menu\’, som hedder \’Plugins\’. Hold musen over den og vælg \’tilføj ny\’ lige under installerede plugins.

Vær opmærksom

Når du vælger plugins på WordPress er der en række ting, som du skal være opmærksom på.

  • Passer det til din version af WordPress? Det kan du se under hvert plugin.
  • Er du tryg ved det? Kig under \’skærmbilleder\’ for at lære plugin\’et lidt bedre at kende på forhånd.
  • Hvornår er det sidste opdateret? Vælg plugins, som er blevet opdateret indenfor et par måneder.
  • Hvor mange brugere er der der? Dit plugin skal gerne have over 10.000 brugere, hvis du vil være sikker på, at det virker godt.

Færre plugins desto bedre

Hvorfor siger vi det? Når du installere et plugin på din hjemmeside, tager den lagringsplads på computeren, nøjagtigt ligesom når du installere en app på din mobil. Hvis du har rigtig mange plugins, vil du automatisk få mindre plads på din server, og på sigt være tvunget til at opgradere din server.

Derudover installere du typisk et plugin fordi du ønsker en bestemt funktion på din hjemmeside. For at foretage en funktion skal der tilføjes et script, og disse scripts kan tage forfærdelig meget på din hjemmesides hastighed uden du egentlig er klar over det.

Vores anbefaling er derfor kun at benytte et plugin, hvis det er vigtig for at få flere kunder og mere omsætning.

Har du brug for hjælp til at rydde op i dine plugins?

Få 15 minutters gratis rådgivning

Du har altid muligheden for at få 15 minutters gratis rådgivning, inden du beslutter dig for et evt. samarbejde.

Indkøbskurv