Langsom hjemmeside? Sådan får du fart på

I en digital tidsalder, hvor tålmodighed er en mangelvare, kan hastigheden på din hjemmeside gøre forskellen mellem et salg og en tabt kunde. 

Ifølge en undersøgelse foretaget af Google, forventer 53% af de mobile brugere, at en side loader indenfor 3 sekunder. Men hvordan sikrer du, at din hjemmeside lever op til disse forventninger? 

Lad os prøve at belyse de mest basale områder. Hvis du blot har styr på disse, er du rigtig langt i forhold til både brugeren og Google. 

Vil du bare gerne have hjælp til en hurtigere hjemmeside nu?

Analyser din nuværende hastighed

Før du kan forbedre noget, skal du vide, hvor du står. Brug værktøjer som Google PageSpeed Insights eller GTmetrix til at få en forståelse af, hvor hurtigt din side loader, og hvad der kan være årsagen til eventuelle forsinkelser.

Optimer billeder

Et af de mest almindelige årsager til en langsom hjemmeside er tunge billeder. Brug værktøjer som TinyPNG eller ImageOptim for at komprimere dine billeder uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Minimer kode

Overflødige linjer af kode kan bremse din hjemmesides hastighed. Overvej at benytte programmer som CSS Minifier eller JSCompress for at reducere mængden af kode, der skal loades.

Brug browser caching

Browser caching gemmer webside ressourcer på en besøgendes computer. Når de besøger hjemmesiden igen, vil den indlæses hurtigere, da nogle af ressourcerne allerede er gemt. Dette kan sættes op via .htaccess-filen eller plugins, hvis du bruger CMS-systemer som WordPress.

Reducer antallet af HTTP-forespørgsler

Hver gang en side indlæses, sender browseren HTTP-forespørgsler for hvert billede, script og anden ressource. Ved at reducere antallet af disse anmodninger kan du gøre din hjemmeside hurtigere. Overvej at samle CSS og JavaScript-filer, hvor det er muligt.

Ja selvom vi har belyst de mest basale områder, kan det hurtigt blive teknisk. Sandheden er; det er det også!

Det at få en hurtig hjemmeside kræver at hver gang du gør noget på din hjemmeside bør du overveje hastighed, som en af de vigtige parametre. 

Vi ser alt for mange, der prioriterer design over alt andet, og ja, en pæn hjemmeside, er selvfølgelig en god hjemmeside. Men hvis alt det fede design ikke når at loade, kan det være ligemeget. 

Men ja, det er jo nemt at sige, hvad kan du så gøre herfra. 

Læs her hvad du ellers kan gøre for at undgå en langsom hjemmeside

Vi har testet et hav af plugins som kommer omkring alle ovenstående områder, og vi må bare sige, at WP Rocket er et af de absolut bedste bud. Eneste ulempe er, at WP rocket koster 59€ om året svarende til 450 kr. Men det er helt klart pengene værd. 

Få en hurtig wordpress hjemmeside med WP Rocket

For de mange hjemmesider, der kører på WordPress, er WP Rocket blevet anerkendt som et af de mest effektive caching-plugins. Det giver hjemmesideejere en nem måde at forbedre hjemmesidens ydelse uden at skulle dykke dybt ned i tekniske detaljer.

Fordele ved WP Rocket:

  • Enkel opsætning: WP Rocket kræver ikke teknisk ekspertise. Efter installation og aktivering begynder det automatisk at cache dit indhold.
  • Forudindlæsning af cache: WP Rocket vil automatisk generere cache af dine links, hvilket betyder, at besøgende får en hurtigere indlæsningstid fra første klik.
  • Databaseoptimering: WP Rocket renser din database og fjerner unødvendigt bloat, hvilket gør din hjemmeside hurtigere.
  • Lazy Loading: Indhold som billeder eller videoer indlæses kun, når besøgende scroller til dem, hvilket betyder hurtigere indledende indlæsningstider.

Step-to-Step guide til at forbedre hjemmesidens hastighed:

  • Mål din nuværende hastighed: Brug værktøjer som Google PageSpeed Insights for at se, hvor din side står nu.
  • Installér WP Rocket: Gå til din WordPress dashboard, klik på “Plugins” og søg efter “WP Rocket”. Installér og aktivér pluginnet.
  • Konfigurer WP Rocket: Gå til WP Rocket-indstillingerne og juster efter behov. For de fleste hjemmesider vil standardindstillingerne dog være tilstrækkelige.
  • Optimer billeder: Brug et plugin som Imagify sammen med WP Rocket for at komprimere og optimere billeder.
  • Minimer kode: Overvej at benytte et plugin som “Autoptimize” til at samle og minimere CSS og JavaScript.
  • Opdater regelmæssigt: Sørg for, at dit WordPress tema, plugins og selve WordPress er opdateret for at drage fordel af de nyeste ydelsesforbedringer.

Skal vi sætte WP rocket op for dig?

Invester i en god serveraftale

Et helt centralt område, som alle vælger at se bort fra er hvilken server. Altså der hvor alle dine filer og hele hjemmesiden er placeret. Mange vælger den billigste løsning på markedet hos fx one.com eller simply.com

Vi forstår helt klart beslutningen, da de 2 udbydere kan tilbyde de laveste priser på markedet. Men sandheden er, at du deler server med hundredvis af andre hjemmesider, og de har sine fordele på prisen men sine ulemper på ydeevnen. 

Hos Some and Web benytter vi fx Cloudways. Her får du din helt egen server i skyen.

Og ja, der er kun tale om ca. 50 kr. i forskel. 

Husk: en hurtig hjemmeside kan forbedre brugeroplevelsen, øge konverteringsrater og forbedre SEO-rankinger, hvilket i sidste ende kan generere meget mere omsætning end besparelsen fra en billig hosting-aftale.

Så hastighedsoptimering handler ikke kun om at gøre dine besøgende glade, men også at servicere Google, så dine placeringer i søgemaskinen er bedre.

Er du nysgerrig på hvordan du opnår bedre placeringer? 

Vil du gerne have en hurtig hjemmeside? Perfekt! Lad os komme i gang.

Få 15 minutters gratis rådgivning

Du har altid muligheden for at få 15 minutters gratis rådgivning, inden du beslutter dig for et evt. samarbejde.

Indkøbskurv