Sådan optimerer du nemt din WordPress hjemmeside

Der kan være mange grunde til, at din hjemmeside er langsom. En af dem kan være, at du har mange plugins og temaer, som du slet ikke bruger.

Optimering af en hjemmeside er ofte en lang og til tider kompliceret process. Derfor gør sletning af ubrugte plugins og temaer heller ikke din hjemmeside 10 x gange hurtigere end før. MEN! Det gør noget! Og det er nemt og hurtigt. Derfor vil det være super ærgerligt, ikke at gøre noget overhovedet. Et plugin som er installeret bruger nemlig en lille smule resurser, selvom det slet ikke er aktiveret. Hvis et plugin er aktiveret, men ikke bruges nogen steder, tager det endnu flere resurser – resurser, der ellers ville blevet brugt på at levere din hjemmeside hurtigere.

Læs her hvordan du får en hurtig hjemmeside

Sådan sletter du de plugins der ikke er aktiveret:

Det sker ofte, at jeg ser en WordPress hjemmeside med flere plugins end sider og indlæg. Det er også derfor, at det altid er her jeg starter med at optimerer. Det gør jeg ved disse tre steps:

  • Log ind på din WordPress hjemmeside og gå til “Plugins”
  • Sæt flueben ud for alle de plugins som ikke er aktive (Du kan se dem i plugin ’menubjælken’)
  • Vælg “Slet” i dropdown-menuen og klik “Anvend”

Sådan sletter du de temaer du ikke bruger:

I WordPress har du kun behov for ét tema. Og det er det tema, som du bruger lige nu og her. Er der mere end det ene tema installeret, spilder du resurser på dem. Heldigvis er det lige så nemt at slette temaer, som det er at slette plugins. Step-by-step kommer her:

  • Log ind på din WordPress hjemmeside og gå til “Udseende”
  • Hvis du kun kan se et tema i stor størrelse, så betyder det at du kun har dit nuværende tema installeret – du skal derfor ikke gøre noget
  • Hvis der er flere temaer, skal du klikke på dem, der ikke er aktive og klikke på den lille røde “slet”-knap nederst til højre

Det kan hurtigt blive teknisk, når du skal optimere din hjemmeside, og du typisk er der mange parametrer som spiller ind.

Vil du have hjælp til at optimere din hjemmeside?

Få 15 minutters gratis rådgivning

Du har altid muligheden for at få 15 minutters gratis rådgivning, inden du beslutter dig for et evt. samarbejde.

Indkøbskurv